Uniek landhuis met een ziel op ca. 2,50 Ha in Kapellen

Prijs: € 2 195 000 Bosdreef 121 2950 Kapellen
Dit unieke object kent een rijke geschiedenis welke honderden jaren terug gaat. Het landhuis is gelegen op een perceel grond van ca. 2,70 hectare op een gunstige ligging tussen Kapellen, Brasschaat en Kalmthout-Heide.

Via een oprit bereikt u de parking voor meerdere wagens, ofwel kiest u ervoor uw wagen te parkeren in de vrijstaande garage.

Indeling
U betreedt de villa via de centrale inkomhal met gastentoilet en vestiaire. Aan de achterzijde van de villa bevinden zich een ruime leefkeuken met eetgedeelte en aansluitende bijkeuken met achteringang. Vanuit de keuken toegang tot de zomerkamer of living welke zowel raamdeuren aan voor- als achterzijde van de villa heeft. Via de bibliotheek is de living verbonden met de inkomhal. De bibliotheek is net als de living voorzien van een open haard en dient tevens als tweede eetkamer.
Aan de andere zijde van de villa bevindt zich het oudste gedeelte van het gebouw met hierin een authentiek eetkamer in kasteelsfeer met aansluitende wijnkelder en een tweede kamer welke dienst doet als ... winterkamer of tweede salon.

1e verdieping
De ruime nachthal geeft toegang tot drie ruime kinderkamers welke allen zijn voorzien van ingemaakte kasten. Tevens een ruime badkamer voorzien van twee lavabo’s, bad en toilet, een aparte douchekamer en nachttoilet. Een vierde slaapkamer dient als logeerkamer of babykamer.
Via een brede trap bereikt u een halve etage hoger de masterbedroom welke u binnengaat via een dressingkamer. De ruime slaapkamer heeft een hoog plafond en karakteristieke schouwmantel (geen functionerende haard). De ruime badkamer is voorzien van een dubbele lavabo, toilet, ruim ligbad en inloopdouche.

Conciërgewoning
Op het domein bevindt zich een vrijstaande conciërgewoning welke een eigen oprit heeft langs de bosdreef. Gelijkvloers bevinden zich hier een ontvangstruimte met open haard, een bureel met twee werkplaatsen, ingebouwde kasten en kitchenette en toilet. Tevens biedt het gebouw een overdekt terras met zicht op de tuin en een bijbehorende wellness met douche, toilet, jacuzzi en Turks bad. Op de verdieping bevindt zich een ruim twee kamer appartement en een studio, beiden voorzien van een badkamer en keuken of kitchenette.

Parktuin
De tuin is zeer fraai aangelegd met volwassen bomen, hagen en snoeivormen. In de tuin en in het ruime bos zijn wandelpaden dankzij welke u dagelijks een wandeling kunt maken op eigen terrein. Het terrein is volledig omheind en er is een automatische poort met videofonie aan de hoofdingang. Het bos is ook toegankelijk via een tweede poort bedoeld voor tractoren en dergelijke. De oprit / parking van de conciërgewoning is voorzien van een handmatige poort. Rondom de villa is sfeerverlichting (LED) aanwezig, doorheen de gehele tuin is verlichting met meerdere grote spots welke ook ’s avonds een prachtig uitzicht op het eigen bos geven. Verder is de tuin voorzien van een automatische beregeningsinstallatie welke is aangesloten op een waterbron. Deze waterbron is voldoende diep en roestvrij en kan dus worden gebruikt voor het vullen van zwembad etc.

Ontspanning
Een gedeelte van het conciërgegebouw is ingericht als wellness en poolhouse met overdekt terras, jacuzzi, douche en toilet en een Turks bad. Grenzend aan het overdekte terras bevindt zich een verwarmd buitenzwembad welke is voorzien van solar-roldek. De installaties van het zwembad (filter, pomp, roldek etc) werden anno 2012 vernieuwd.
De aanwezige tennisbaan is omsloten door volwassen hagen en is hiermee geen hinderlijk uitzicht vanuit de villa.

Bijzonderheden
Deze villa kent een eeuwenoude historie welke een bijzonder karakter aan het eigendom geeft. Anno 1996 werd de villa volledig gerenoveerd en voorzien van alle hedendaags comfort. Tijdens deze verbouwing werden ook de nodige voorzieningen op het gebied van beveiliging voorzien zoals inbraakwerende beglazing en een uitgebreid alarmsysteem.

Een uniek eigendom met vele mogelijkheden!
Lees meer Verberg