Te renoveren "Van Calster" villa op een West-perceel van 2.890 m² met een straatbreedte 40 m in de omgeving van het Kasteel van 's Gravenwezel.

Onder voorbehoud Blijde Inkomst 14 2970 Schilde
Routebeschrijving
Indeling:
Gelijkvloers:
Vanuit de centrale hal links toegang tot de ruime woonkamer met grote haard, achterliggend de eetkamer en aansluitend de ruime keuken met achtergeveldeur. Rechts in de hal toegang tot een 1ste slaapkamer voorzien van eigen badkamer met badkamermeubel met wastafel en bovenhangend spiegelkastje, wc, douche/zitbadcombinatie.

Verdieping:
Centrale nachthal met links toegang tot een 2de en 3de slaapkamer, verder een centrale 4de slaapkamer, een badkamer met ligbad en 2 lavabo's. Naastgelegen toegang tot de 3de slaapkamer met achterliggende speelzolder (boven de garage) en een 5de slaapkamer.

Garage:
Rechts van de woning een garage met 2 garagepoorten, voorzien van de stookinstallatie (mazout) en een achtertoegang.

Buiten:
Omheen de woning een ruime tuin deels met gras, deel met oude bomen.

Voorschriften volgens mail en info van gemeente Schilde.
"Dit perceel is gelegen in het BPA Willecom, waarvan u het plan en de voorschriften in bijlage vindt. U dient rekening te houden met de algemene ... voorwaarden alsook meer specifiek met artikel 6 en 8. Volgens het gewestplan is dit ook ingekleurd als woonparkgebied waar bepaalde richtlijnen worden gehanteerd.
De doelstelling van woonparkgebied is vooral gericht op wonen in een groene omgeving; het niet-bebouwbare gedeelte dient aangelegd te worden met hoogstammig bomen (het bestaande moet bewaard worden). Het groen moet aangebracht worden langs alle zijden van het perceel, min de nodige toegangen. Slechts 10% van de perceeloppervlakte mag ingenomen worden voor het aanleggen van terras, oprit, tuinpaden, zwembad, verharde grondoppervlakken. Let wel: waterdoorlatende materialen zoals kiezels, grastegels e.d. worden ook als verharding beschouwd. De inplanting van de te bouwen constructies is van cruciaal belang en dient gelokaliseerd te worden op een plaats met de minste milieuschade zodat de meest waardevolle bestaande bomen of boszones behouden kunnen blijven.

Verder worden hierbij volgende richtlijnen gehanteerd:
- Bestemming: enkel ééngezinswoningen
- de totale bebouwbare oppervlakte (hoofd- en bijgebouwen) bedraagt maximaal 250 m² voor percelen t.e.m. 2.500 m² en maximum 10% van de perceeloppervlakte voor percelen groter dan 2.500 m².
- de totale verharde oppervlakte bedraagt aldus maximaal 10% van de totale perceeloppervlakte. Alle verhardingen dienen op ten minste 3 meter afstand van de perceelsgrenzen te blijven.
- in de bouwvrije voortuinstrook (diepte 10 m) worden geen constructies toegestaan, met uitzondering van de strikt noodzakelijke toegangen;
- kroonlijsthoogte: maximaal 7 meter."
Lees meer Verberg