Karatervolle villa in hoeve - stijl op een perceel van 4.214 m² met Zuidoriëntatie te Schilde

Verkocht Kasteeldreef 59 2970 Schilde
Routebeschrijving
Het betreft een fantastisch eigendom zowel voor de liefhebber van het renoveren van een authentieke hoeve alsook voor de eventuele (ver)nieuwbouwer.

Hoofdhuis: footprint: 211 m²
Gelijkvloers:
Centrale inkomhal met toegang tot het bezoekerstoilet met handenwasser, de ingebouwde vestiairekast en rechts tot de L-vormige living op blauwe kerkdal vloer (gerecupereerd van de oude kerk van Lillo) voorzien van prachtige oude haard met een doorgeefluik vanuit de keuken naast de haard.
Aan de andere zijde van de inkomhal de ruime leefkeuken voorzien van authentieke haard, een kookeiland met ingebouwde friteuse, een 5 pits gasfornuis enkele opbergkasten, was- en spoeltafel alsook ingebouwde oven. Naastgelegen nog een eetkamer/buro.
Via enkele tredes naar beneden treft men de ruime kelderruimte alwaar men de tellers van de nutsleidingen treft.

Tussenverdiep:
Via enkele tredes vanuit de keuken treft men het tussenverdiep met wasplaats, badkamer voorzien van ligbad, badkamermeubel met 1 wastafel en een toilet. Verder achteraan nog een ... 1ste slaapkamer.

Verdieping:
Vanuit de traphal rechts toegang tot een 1ste slaapkamer met zijgevelraam, verder een 2de slaapkamer met zij en achtergevelraam en voorzien van wastafel. Vanop de nachthal nog toegang een badkamer voorzien van ligbad, wc en een badkamermeubel met wastafel.
Via een tussenkamer/ 4de slaapkamer met grote veluxraam bereikt men de nachthal met toegang tot een 5de slaapkamer met dubbele raampartij en centraal een wastafel alsook langsheen een kastenwand achteraan nog een 6de slaapkamer met zijgevelraam en inloopkast.

Buitenberging vooraan:
Aan de voorzijde van het hoofdgebouw een afsluitbare garage/buitenberging.

Bijgebouw: 48 m²
Een authentiek gemetst bijgebouw met zijpoort en centrale toegangsdeur.

Buiten:
Dit eigendom is niet alleen top gelegen, maar heeft ook een prachtige oprijlaan met een beheersbare verzorgde tuin. De Zuidoriëntatie en het fijne bijgebouw zijn een grote troef.

EXTRA:
Zeker gezien de vele mogelijkheden qua bebouwing etc... ca. 400m² verharding mogelijk!
Hierdoor kan u dit schitterende eigendom renoveren of iets realiseren dat nog binnen de wettelijke mogelijkheden ligt qua bebouwing. Kortom een uniek verhaal.

Info uit mail dienst Ruimtelijke Ordening Schilde:
"Dit perceel is gelegen in het BPA Schildebergen deel 1, waarvan u de voorschriften in bijlage vindt. U dient rekening te houden met de algemene voorwaarden alsook meer specifiek met artikel 18, zone voor percelen van 3000m2 en 40meter straatbreedte. Volgens het gewestplan is dit ook ingekleurd als woonparkgebied waar bepaalde richtlijnen worden gehanteerd.
De doelstelling van woonparkgebied is vooral gericht op wonen in een groene omgeving; het niet-bebouwbare gedeelte dient aangelegd te worden met hoogstammig bomen (het bestaande moet bewaard worden). Het groen moet aangebracht worden langs alle zijden van het perceel, min de nodige toegangen. Slechts 10% van de perceeloppervlakte mag ingenomen worden voor het aanleggen van terras, oprit, tuinpaden, zwembad, verharde grondoppervlakken. Let wel: waterdoorlatende materialen zoals kiezels, grastegels e.d. worden ook als verharding beschouwd.

Verder worden hierbij volgende richtlijnen gehanteerd:
- Bestemming: enkel ééngezinswoningen
- de totale bebouwbare oppervlakte (hoofd- en bijgebouwen) bedraagt maximaal 250 m² voor percelen t.e.m. 2.500 m² en maximum 10% van de perceeloppervlakte voor percelen groter dan 2.500 m².
- de totale verharde oppervlakte bedraagt aldus maximaal 10% van de totale perceeloppervlakte. Alle verhardingen dienen op ten minste 3 meter afstand van de perceelsgrenzen te blijven.
- in de bouwvrije voortuinstrook (diepte 10 m) worden geen constructies toegestaan, met uitzondering van de strikt noodzakelijke toegangen;
- kroonlijsthoogte: maximaal 7 meter.

In 1970 werd hier een verbouwing vergund."

Gerenoveerd door architect Stanny Dietvorst.
Lees meer Verberg