De “Rombouts” hoeve, een authentieke hoeve gekend als “Droog Eynde” op een perceel van 5.720 m²

Verkocht Kasteeldreef 41 2970 Schilde
Routebeschrijving
De “Rombouts” hoeve, een authentieke hoeve gekend als “Droog Eynde” op een perceel van 5.720 m²

De hoeve werd heropgebouwd in 1954 door de huidige eigenaars, met respect voor de oude materialen en sfeer in een goede staat van onderhoud. De laatste 10 jaar in gebruik als buitenverblijf.

Dit eigendom is uniek, zowel qua charme als qua ligging (Kasteeldreef), Zuid oriëntatie en een straatbreedte van 67 meter.

Gelijkvloers:
Inkomhal op tegel met toegang tot vestiaire-nis, bezoekerstoilet met handenwasser. Vanuit de trappenhal bereikt men de achterliggende keuken alsook de ruime woonkamer met grote open haard. De woonkamer op houten bevloering heeft eveneens oude eiken balken in het zicht. Vanuit de woonkamer bereikt men nog de inpandige garage met washoek. Tussen de keuken en de woonkamer nog een eetkamer.

Verdieping:
Nachthal met toegang tot een 1ste slaapkamer met eigen wastafel in de kastenwand, een centrale 1ste badkamer voorzien van ligbad, wc en 2 wastafels. Naastgelegen een 2de ruime slaapkamer. Verder op de gang ... nog een 3de slaapkamer met naastgelegen tussenkamer voorzien van wastafel en douche welke toegang geeft tot de achterliggende 4de en 5de kamers.

Kelder:
Een droge kelder in 2 compartimenten, één in gebruik als stookruimte (mazout) en de andere als voorraadkamer.

Buiten:
Achter de woning een gevelbreed terras en langsheen de westgevel nog een overdekt terras.
De tuin is onderhoudsvriendelijk deels gazon, deels park met prachtige oude bomen o.a. een prachtige beuk, verschillende appelbomen enz…
In de voortuin nog de originele waterput. Deze waterput stond bij de oorspronkelijke hoeve op de binnenkoer. Maar bij de aanleg van de Kasteeldreef werd de hoeve afgebroken en werden de authentieke elementen verwekt in de schuur. Deze schuur is nu dus de huidige villa.

Dit eigendom bied vele mogelijkheden zowel qua renovatie, als qua uitbreiding, het grootste gedeelte van de woning is zelfs voorzien van een kruipruimte.

Nota:
Sinds 1 januari 2023 moeten nieuwe eigenaars van energieverslindende woongebouwen in Vlaanderen (dat zijn woongebouwen met een EPC-label E of F) hun aangekochte woning binnen de 5 jaar na aankoop grondig energetisch te renoveren tot minimum EPC-label D.
Lees meer Verberg